Évzáró Kende Judittal

IMG_20191010_132908
Egyéni Coaching / Praktikák / Reziliencia / Tree Vision

Évzáró Kende Judittal

Azt gondoltuk, az év végén nem sablonos üzeneteket küldenénk kedves ‘Tree Vision-ös’ ismerőseinknek és üzletfeleinknek, hanem egy őszinte beszélgetés formájában szeretnénk elköszönni az évtől, illetve üzenni nektek, akik követitek az oldalunkat. Ezért feltettünk ’magunknak’ néhány általunk érdekesnek és kellően személyesnek vélt kérdést, amire úgy szeretnénk válaszokat adni, hogy lássátok, mi is hasonló problémákkal, helyzetekkel, hullámvölgyekkel és időnként kiszámíthatatlan eseményekkel tarkítva éljük az életünket. Még ha talán tudatosabban is, mint a többség.

Reméljük, ez a tudatosság nem csak a korunknak köszönhető, hanem a sok tudásnak is, amit magunkba szívtunk és szívunk fokozatosan. Igyekszünk fejlődni, folyamatosan tanulunk és dolgozunk azon, hogy még több eszközzel tudjunk segíteni azoknak, akik hozzánk fordulnak támogatásért.

A kérdéseinket pedig ti is megválaszolhatjátok akár magatoknak, akár el is küldhetitek nekünk. Aki elküldi, annak válaszolunk is, és a válaszunk megígérjük, kellőképpen reziliens lesz!

Ha még valaki nem tudná, mit jelent a reziliencia: lelki immunitás, lelki ellenálló képesség.

De ez csak egy téma a sok közül, igaz, nálunk kiemelt jelentőségű, talán mondhatjuk, hogy 2019 szava ez volt.

Jövőre a kulcsszó terveink szerint a motiváció lesz!

Jöjjön akkor elsőként új kolléganőnk, Kende Judit:

Kérdések:

  • Mit tartasz 2019-ben munka szempontjából a legnagyobb sikerednek?

Judit: Az Ifjúsági Motivációs Térkép angolról magyarra fordítását tartom legnagyobb sikeremnek, pedig még alig tud róla néhány ember. Egy teljesen új élmény volt számomra, nem gondoltam volna magamról, hogy örömmel és izgalommal tölt el a fordítási feladat. Persze ehhez az is kellett, hogy már megvolt a Felnőtt Motivációs Térkép képesítésem és hozzá némi gyakorlatom. Így sokkal könnyebb volt, hisz értettem a tartalmi mondanivalóját.

  • Ha már az egyik kiemelt témánk a reziliencia, meg tudod-e mondani, mikor kellett a legreziliensebbnek lenned az év során?

Judit: Szerencsére nagy csapás nem ért ebben az évben, úgyhogy ezt a képességemet nemigen kellett elővennem. Ettől függetlenül a reziliencia faktorokat rendszeresen alkalmazom, mert mind egyenként is megállja a helyét, és fontos, hasznos a mindennapi életemben. Leginkább a belső erőforrások, a társas kapcsolatok, a problémamegoldás és az egyéniségem megtartása – ezek, amiket ebben az évben rendszeresen hasznosítottam.

  • Ha majd néhány év múlva emlegetik 2019-et, számodra mi lesz a legemlékezetesebb eseménye, amire visszaemlékszel és miért?

Judit: A Motivációs Térkép Tanácsadó képesítésem, és a Tree Vision csapathoz csatlakozásom segített hozzá, hogy sikeres és elégedett coach-csá válhattam. Ezenkívül 2019-ben fogadtuk örökbe Liza kutyánkat, aki óriási boldogságot hozott az életünkbe. Sokat változtatott az életemen, új szokásokat vezettem be miatta, mint pl. a napi séta.

  • Legnagyobb kulturális élményed 2019-ben?

Judit: zenei: Szabó Balázs és bandája koncert, film: Kafarnaum – A remény útja, színház: Sóvirág, Könyv: Georgia Hunter: A szabadság illata

  • Mit vársz 2020-tól?

Judit: Sok izgalmas coaching megbízást, jó beszélgetéseket, Ifjúsági Motivációs Térkép és Neuro Agilitás képzést és képesítést, örömteli, tartalmas baráti és kutyás programokat, önkénteskedést.

 

Boldog, békés ünnepeket mindenkinek,

sikeres 2020-as évet, sok örömet, jó pillanatokat, és ha szükség van rá, akkor elegendő

rezilienciás képességet!

Ha a motiváció hiányzik, akkor is forduljatok hozzánk bizalommal!