Évzáró Tábor Istvánnal

IMG_20181015_174943
cégvezetés / Egyéni Coaching / Élet / Praktikák / Reziliencia / Tree Vision

Évzáró Tábor Istvánnal

Azt gondoltuk, év végén egészen őszintén és nem sablonosan szeretnénk elköszönni tőletek, akik követitek az oldalunkat. Ezért feltettünk ’magunknak’ néhány általunk érdekesnek és kellően személyesnek vélt kérdést, amire úgy szeretnénk válaszokat adni, hogy lássátok, mi is hasonló problémákkal, hullámvölgyekkel és időnként kiszámíthatatlan eseményekkel tarkítva éljük az életünket. Még ha talán tudatosabban is, mint a többség.

Reméljük, ez a tudatosság nem csak a korunknak köszönhető, hanem a sok tudásnak is, amit magunkba szívtunk és szívunk fokozatosan. Igyekszünk fejlődni, folyamatosan tanulunk és dolgozunk azon, hogy még több eszközzel tudjunk segíteni azoknak, akik hozzánk fordulnak támogatásért.

A kérdéseinket pedig ti is megválaszolhatjátok akár magatoknak, akár el is küldhetitek nekünk. Aki elküldi, annak válaszolunk is és a válaszunk megígérjük, kellőképpen reziliens lesz!

Ha még valaki nem tudná, mit jelent a reziliencia: lelki immunitás, lelki ellenálló képesség.

De ez csak egy téma a sok közül, igaz, nálunk kiemelt jelentőségű, talán mondhatjuk, hogy 2019 szava ez volt.

Jövőre a kulcsszó terveink szerint a motiváció és a neuro-agilitás lesz!

 

Kérdések és válaszok:

  • Mit tartasz 2019-ben munka szempontjából a legnagyobb sikerednek?

Az idén ugrottam neki két nagy téma megtanulásának és az akkreditáció megszerzésének. Mindenki bolondnak nézett, amikor megtudták, hogy ez milyen költségekkel és tanulási nehézségekkel jár, és kétségeket kifejező arccal közben azt is megkérdezték, hogy hány évtized alatt akarom ennek visszakeresni az elég borsos árát. Nos, a két téma: a business/felnőtt és az ifjúsági motivációs térkép, valamint a neuro-agilitás elemző akkreditált partneri képesítés megszerzése volt. Mindkét projektet a  londoni Full Potential Group kurzusain végezzük Kende Judittal, az ő  támogatásával és a  CHN gesztorálásában.

A felnőtt/business egyéni, csoportos és szervezeti motivációs térkép akkreditált partnerséget már megszereztük, az ifjúsági  akkreditáció is hamarosan meglesz. A neuro-agilitás vizsgánkat a  jövő év első felében tesszük majd le.

Az első MT (motivációs térkép) projektünk egy KKV-nél már lezajlott, és jó kilátásaink vannak nagyobb cégeknél is. A rezilienciás workshopjaink az elmúlt évben sikeresek voltak, itt is több nagyobb multi cégeknél szerepeltünk jó visszajelzésekkel, tehát a  sikerélményeink szaporodnak.

Ezek bátorítanak engem, hogy egyre gyorsabban fedezzük befektetéseinket.

  • Ha már az egyik kiemelt téma a reziliencia, meg tudod-e mondani, mikor kellett a legreziliensebbnek lenned az év során?

Azt hiszem, hogy ebben az évben a legnagyobb  támaszom a  hitem, a  reális optimizmusom , a  bizalom/önbizalom és a  kapcsolatok fejlesztése és  megtartása volt.

Pakli kutyámmal megint tágult a világ, de ehhez a bizalmi viszonyok kialakítása kellett, hogy nyugodtan ráhagyatkozhatok a közlekedési viszonylatokban. Hiszen nem sok múlik a bizalmon, meg a hiten…, ’csak’ az életünk.

Aztán a kollégákba vetett bizalom, hogy velük együtt közelebb kerülök a fenti céljaim megvalósításához.

Ezen kívül kisebbik leányom lakhatásának biztosításához a hiten kívül az új megoldások keresése és megtalálása is központi kérdés lett, és bár nem kockázatmentesen, de a likviditási logisztika is megvalósíthatónak látszik.

  • Ha majd néhány év múlva emlegetik 2019-et, számodra mi lesz a legemlékezetesebb eseménye, amire visszaemlékszel és miért?

Nekem ez az év a fordulat éve volt, hosszú magánéleti krízises időszakon lettem túl. Fordulópont volt a szakmai karrieremben az új tudások, képesítések megszerzése, a specializáció és az elmélyülés a már meglévő tudásomban.

Judittal megerősödött és komplexebb lett TreeVision csapatunk, nőttek és fejlődnek referenciáink, ismertségünk.

Krízises volt a családban, hogy a gyermekeim ebben az évben szinte egyszerre oldották/oldottuk meg feladataikat lakhatásuk biztosítására. Ezekkel az én autonómiám, függetlenségem és perspektíváim is megnőttek.

  • Legnagyobb kulturális élményed 2019-ben?

Az idén bérletünk volt a Fesztivál Zenekar szuper előadásaira. Felejthetetlen, rendkívül színes és fantasztikus élményeket éltem át, egészen virtuóz és ritka műfajok egymás utánisága, szóló és zenekari csodák.

Filmeket mostanában nem nagyon nézek, de színházban többször voltam narrációs előadásokon, némelyiken Paklival, aki szintén imádja a színpad remekeit.

Olvasmányaim aképpen gyarapodtak, hogy szinte csak a  szakirodalmat olvastam, egyszersmind egyre nagyobb azoknak a  szépirodalmi olvasnivalóknak a  száma, amiket majd , amikor több időm lesz, el fogok olvasni. Ezt az érzést biztosan ti is ismeritek.

A könnyű műfajban Brain Dogs rajongó lettem.

  • Mit vársz 2020-tól?

Flow élményeket az újonnan megszerzett tudás révén a Motivációs Térkép és neuro-agilitás projektekben, egyre színvonalasabb jelenlétet a coach világban. Szeretnék sok új ügyfelet, akik temérdek inspirációt visznek magukkal a mi coaching tevékenységünk eredményeként.

Szeretném, ha ügyfeleink kézről-kézre adnának bennünket, hogy őket is hasonló élményekhez juttassuk, tehát szakmailag ’csak’ ilyen kishitű célokat tűztem ki.

2020 a konszolidáció éve lesz nálam, az egyensúly megteremtése folytatódik a magánéletemben is. Persze lesznek ilyen-olyan krízisek, de csodálkoznék, ha bármelyik is nagy meglepetést okozna,  mert ha már egyszer oktatom és előadni is tudom, hogy mi a  reziliencia, akkor ‘csak’ meg kell hallanom, hogy erre a  problémára én mit szoktam mondani, mit kell fejlesztenem, hogyan kell mindezt másképp látnom, hogyan írjam felül hiedelmeimet, hogyan találjak olyan megoldásokat, amikhez nem kell lebontanom karakteremet, no és mindezt fegyelmezetten, és erőforrásaim maximális kihasználásával.

Itt kanyarodnék vissza az elejéhez, és mondom megint, hogy mindez nem megy a hit nélkül!

Tudjátok ugye, hogy:

„  A  hit a pozitív elme optimista absztrakciója, fejlődésünk egyik legerősebb driver-e, egyszersmind nélkülözhetetlen alapja.”