Tree Vision 2021 elején

IMG_20210214_120840
Egyéni Coaching / Események / executive coaching / Praktikák

Tree Vision 2021 elején

Régóta nem jelentkeztünk. Pedig zajlik az élet körülöttünk is. Persze nagyon másképp, mint amikor még nem volt Covid.

Tavasszal, az első járványos hetekből felocsúdva megírtuk a rezilienciás sorozatunkat, próbáltunk segíteni másoknak és próbáltuk mi is magunkkal elhitetni, hogy nem lesz baj, előbb-utóbb minden jóra fordul. Szerencsére nagyobb baj nem is történt velünk, hoztuk a szokásos formákat: akadályok, talpraállás, új dolgok elkezdése, ha kevés a munka akkor tanulás, ha költözni kell költözés, ha bejön egy betegség akkor gyógyulás, ha tartani kell valakiben a lelket akkor az, szóval, ami jön, azt elfogadni és beleállni.

A munkában mindhárman össze-vissza voltunk, vagyunk. Sajnos a közös munkákra most kevés mód van, a csoportos programokat nem vállaljuk be on-line. Kivárjuk, amíg megint lehet majd élőben.

István és Judit a Motivációs térkép témájával, István az új csodamódszerrel, a neuroagilitással kezdtek el dolgozni, írtó érdekes dolgokat mesélnek, magam is kaptam némi betekintést, sokat tanultam én is tőlük ezekről. Zseniális módszerek, a honlapunkon találtok róla (egyelőre csak a Motivációs térképről, annak felnőtt és ifjúsági variációjáról) információt. Szóval, ha nem értitek, miért működtök úgy ahogy (és az nem tetszik), vagy jó lenne tudni, valójában mi hiányzik ahhoz, hogy motiváltan tudjatok beleállni helyzetekbe, munkákba, akkor érdemes őket megkeresni. Vagy ha a gyerekeitekről szeretnétek kapni egy képet, milyen terület lenne nekik a legjobb, mi passzolna az egyéniségükhöz, ott is érdemes ezzel a módszerrel megvizsgálni (negyedórás kérdőív), nagyon sok meglepetés érhet!!

Nekem több volt a tréningem (kommunikációs) az elmúlt időszakban, illetve egy új együttműködésbe is belekezdtem két, régi ismerősömmel, Kompromisszió néven. Itt abból indultunk ki, hogy együtt dolgozunk nagyobb témákon, két mediátor és én a coach, illetve két jogász és a közgazdász. Így komplexebb feladatokkal is el tudunk bánni, jól kiegészítjük egymást. Nem beszélve arról, hogy a Tree Vision és a Kompromisszió is jól kiegészítheti egymást, hisz van, amikor épp egy Motivációs térkép segít az ügyfélnek és a segítőknek az első beszélgetések után.

Aztán pár hete arra ébredtem, hiányérzet gyötör. És rájöttem, olyan régen nem csináltam Tree Vision-t, hogy ez tarthatatlan. Sokan ismerik ezt a saját fejlesztésű módszerünket (Tábor István és én találtuk ki néhány évvel ezelőtt, szintén a honlapon találtok róla bővebb leírást). De valahogy nehéz volt elképzelni, hogy on-line is működik. Ezért kitaláltam, meghirdetek egy akciós lehetőséget, néhány jelentkezővel kedvezményesen megpróbálom, milyen végigmenni ezen a folyamaton úgy, hogy csak a monitoron látjuk egymást. Sőt, egyik ügyfél azt kérte, azt is kapcsoljuk inkább ki. Az első percekben így összeismerkedtünk, aztán csak a hang maradt. És meg kell mondjam, ettől kicsit még intimebb volt, a szó jó értelmében.

Jelentem, a ‘teszt-kör’ nagyon jól sikerült, ezért bárkinek bátran ajánlom, ha van rá 3 órája, vágjon bele, vállalkozzon egy ilyen körre. Nem fogja megbánni. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de komoly eredménnyel számolhatunk. Nem tudom ugyan garantálni, hogy bárki meg tud változni, vagy élete nagy döntéseit ez alatt az egy alkalom alatt meghozza, még ha ilyen kiadós is ez az alkalom. De a ráhangolódás sokkal jobban megy, mint gondoltam. A fizikai közelség hiánya nem olyan nagy akadály. Különösen, hogy gyakoroltuk az elmúlt hónapokban eleget…

Aztán figyeljetek, mert hamarosan izgalmas videó sorozattal jövünk az oldalon. István kollégánk rengeteget dolgozott a motiváció titkain, és nem lesz rest beszélni is róluk.

Reméljük, hamarosan fellélegezhetünk már járvány témában is, várjuk az oltást, várjuk a járvány alábbhagyását és bízunk abban, hogy kevesekben hagy maradandó, rossz élményeket, nyomokat ez a nehéz időszak. Azért talán tanulunk is belőle! Mi biztos, hogy tanultunk!

Vigyázzatok addig is magatokra és kövessetek minket!