Ifjúsági motivációs térkép

Hogyan inspiráljuk a következő generációt?

A felnőtté válás nem könnyű. Hogyan segíthetünk a legjobban? Érdemes-e befolyásolni a céljaikat a mi elképzeléseink szerint, vagy elég, ha megbízunk a gyermekeinkben és szeretettel, támogatva szurkolunk nekik?
Mert mi lehet a siker, a boldog élet titka? Teljesítmény? Elköteleződés? Részvétel? Tehetség? – fontos fogalmak…
Önbizalom, magabiztosság, meggyőződés, bizonyosság - minden gyermeknek, fiatalnak szüksége lenne rá!

Mindezt az Ifjúsági Motivációs Térképpel lehetséges megválaszolni, megoldani!

Teljesítmény = Készségek * Motiváció

Tudjuk, hogy gyermekeink mikor hozzák a legjobb formájukat. Azt is tudjuk, mikor érzik magukat boldognak, és mikor nem. Nincs semmi, ami fontosabb számunkra, mint gyermekeink boldogsága, de gyakran tehetetlennek érezzük magunkat abban, hogy segítsünk nekik.
Ez az új, már sok országban ismert módszer a motivációról szól – a belső motivációról!
Jutalmazhatunk vagy büntethetünk, de a leghatékonyabb módja annak, hogy gyermekeinknek segíteni tudjunk, hogy elégedettek legyenek és kiaknázhassák potenciáljukat az, ha megismertetjük velük természetes motivátoraikat. Nekünk pedig abban segít, megértsük a működésmódjukat, és jobban el tudjuk fogadni őket, a személyiségüket.
A gyermekek óriási motivációval születnek, amely segíti őket a fejlődésben és tanulásban. Ez a motiváció általában csökken már az oktatási rendszer hatására is, de később is gyakran, a kamaszkor általános jellemzőjeként is.
A motiváció nem tudatos döntések eredménye, hanem sokkal inkább a személyiségből, az önképből, és a jövőre vonatkozó várakozásokból ered. Az életcélunkhoz hasonlóan, a motivációt sem 'feltaláljuk', hanem megtaláljuk, majd – szerencsés esetben - tudatosul bennünk.
A külső motiváció soha nem lehet olyan erős, és soha nem mozgat meg annyi energiát, mint a belső, velünk született, természetes motiváció.
Az önbecsülés forrása az, hogy az ember saját maga tűz ki célokat, majd ezeket a saját eszközeivel, energiát és munkát beletéve, esetleg mások segítségét is igénybe véve megvalósítja.

Hogy is működik?

Mindössze 15 percet vesz igénybe az online teszt kitöltése, ez alapján 3 féle riport készül:

1. Egyéni riport a fiatal részére

2. Szülő riport, nevelési javaslatokkal

3. Mentor riport, tanítási stratégiákkal

A tanulás maga az élet!

Az újszülött az élet első pillanatától fogva tanul. Az iskolába nem azért megy, hogy megtanuljon tanulni, hiszen azt élete első pillanatától fogva teszi. A tanulás sokkal szélesebb fogalom annál, mint amit az iskola jelent. A tanulás ebben a széles felfogásban az egész életen át folyik, a tanulás folyamat, növekedés, tapasztalatszerzés és a tapasztalatok feldolgozása. A tanulás eredménye nem pusztán szavakban van rögzítve, hanem érzésekben, gondolati modellekben is. A tanulási motiváció minden gyerekkel vele születik, azaz nem állja meg a helyét az elmélet, amely szerint az egyik gyerek jó tanulónak születik, a másik pedig rossznak.

JELENTKEZZ Motivációs ......!

Az Ifjúsági Motivációs Térképet - személyesen vagy video híváson keresztül – az Ifjúsági Motivációs Térkép tanácsadó megbeszéli, kiértékeli a gyermekkel, és a szülőkkel.

Miért bízhatsz meg bennünk?

Abban vagyunk elkötelezettek, hogy ügyfeleink ne csak túléljenek, hanem boldoguljanak a
jelenben és sikerrel készüljenek fel a jövő kétséges időszakaira is.

céltudatosság, alaposság, gondoskodás, kedvesség, multinacionális vezetői tapasztalatok HR-ben is, Y generációs akadályok, felnőtt és ifjúsági motiváció, munkahelyi viselkedés
kommunikációs kérdésekben és az érzelmi intelligencia fejlesztésben való jártasság, gazdag vállalati, üzleti tapasztalatok, kreativitás, spontaneitás, társadalmi felelősségvállalás, írás
Multinacionális vezérigazgatói tapasztalatok business coachinghoz és motiváció fejlesztéshez, saját trauma feldolgozásán alapuló reziliencia fejlesztés, neuro-agilitás fejlesztés

Rólunk mondták

"Rájöttünk, minden vágyunk az, hogy üljünk a ’VisionTree’-nk egyik kilógó ágán, lóbáljuk a lábunkat és boldog, önfeledt koktélozás mellett gyönyörködhessünk cégünk önjáró, sikeres működésében. Sajnos, menet közben az is kiderült, ehhez még egy-két dolgot meg kell oldanunk és rá kell szánnunk magunkat néhány kellemetlen, érzékeny döntésre, de most már csak magunknak tehetünk szemrehányást, ha ezeket nem tesszük meg. Ott van az irodában a rajz, minden nap emlékeztet rá, mi a feladat."
innovációs és pályázati tanácsadó cég
"A coaching folyamán megfogalmazódott célok közül így most már megvalósult a "saját munkahely" - amely nem máshol van, de most már egyértelmű hogy ez az!, és a "tanítás" - amely pedig egy jövőbeni dolog, de a felkérést megkaptam és én készen állok rá!, és bónuszként kaptam egy nagyon nagy megerősítést a hitemben a múltból - szóval tudom, hogy ezen az úton kell tovább mennem. Tehát, nagyon örülök, hogy részt vettem nálad azon a pár alkalmas tréningen. Tényleg kellett, hogy ki legyen mondva az, amit igazán szeretnék - és lépésről, lépésre elém teszik az égiek a lehetőségeket és a megoldásokat. Nekem csak el kell tudnom fogadni!"
Start/REstart Workshop, Nagykovácsi