Dr. Tábor István

Dr. Tábor István

Kognitív szemléletű business és life coach

Néhány évvel a műszaki doktori cím megszerzése után átváltottam a business világába. Pillanatok alatt beszippantott az üzlet. Hazai nagyvállalatoknál és multinacionális cégeknél töltöttem be vezetői pozíciókat. Az eredményeket hajhászó munkastílus mellett látásromlásom jeleit nem vettem komolyan. Végül aztán 2007-ben villámcsapásként ért a diagnózis, hogy a látásromlás oka agydaganat volt. Azonnal meg kellett műteni!

Azt hittem, hogy legfeljebb két hétig leszek kórházban és minden mehet tovább. Nem így történt. A műtét sikerült, túléltem a 8 órás operációt, de közben elvesztettem látásomat. Világom összedőlt, szó szerint sötétség és kilátástalanság vett körül. Új egyensúlyt kellett kialakítanom, újra ki kellett találnom magam. Sok erőfeszítéssel, hittel, kínnal, akarattal és rengeteg gyakorlással, újratanulással sikerült felállnom ebből a traumából. Még öt évig vezettem a cégeket látásvesztetten.

Ekkor újra megéreztem a kiégés legelső jeleit, tudtam, hogy váltanomkell. Úgy éreztem, hogy meg kell osztanom eddigi élettapasztalataimat azokkal, akiknek bármilyen okból újra kell kezdeniük. Meg akartam tudni, hogy mi segített a műtétem utáni gyors talpraállásban. Mindjárt a coaching tanulmányaim elején megtudtam, hogy ez a képesség a reziliencia.

Az elmúlt bő évtizedben folyamatosan képeztem magam és elhivatott mentor szemléletű coach lettem. Kompetenciáimat jellemzően sorskérdéseim mentén alakítottam ki. Szakmai képzésem folyamata az alábbi volt:

TANULMÁNYOK

SZAKMAI TAPASZTALATOK

Vegyipari és Számítástechnikai Fejlesztési Társulás

piackutató

Tiszai Vegyikombinát

marketing osztályvezető

DSM holland műanyagipari cég

igazgató

Sun Chemical Magyarország Kft.

ügyvezető igazgató

Abakusz Gold Kft.

ügyvezető igazgató és cégtulajdonos