Reziliencia teszt

Az alábbi kérdőív segíthet eldönteni, mennyire lehet szükséged egy ilyen fejlesztési folyamatra. Olvasd el a megállapításokat és értékeld azokat 1-tól 5-ig aszerint, mennyire érzed érvényesnek magadra vonatkozóan. 5 ha teljes mértékben igaz rád, 1 ha egyáltalán nem.

  1. Meg sem próbálom kitalálni, hogy mi vezetett egy-egy kudarchoz, mi mindígis pechesek voltunk.

  2. Meglehetősen jól kezelem a mélyen bizonytalan és kétértelmű helyzeteket is.

  3. Az okos ember saját kárán tanul és igyekszik elkerülni a kétes helyzeteket.

  4. Csak csodálkozom a barátaimon, amikor un. „szakértőkhöz” futkároznak; mindenki imád okoskodni, pedig tudjuk, hogy a kibicnek semmi sem drága.

  5. Nem hiszem, hogy a dolgok maguktól jobbra fordulnának, bármennyire is szeretném, de csodát tenni nem tudok.

  6. Megtanultam, hogy bármilyen krízisbe kerülök, azt legalább egyvalakivel őszintén meg kell osztanom.

  7. Hajlamos vagyok általánosítani a múltban tapasztalt sérelmeimből és kudarcaimból.

  8. Azt gondolom, hiszem, hogy nincsen új a nap alatt, a problémák mindig a régiek és nem igazán vannak új megoldások.

  9. Ha valamelyik próbálkozásom nem vezet sikerhez, nem gondolkodom, hogyan és kivel lehetne megoldani, inkább otthagyom.

  10. Megértem és elnézem kollégáim vagy beosztottaim hibáit, tévedéseit, és késedelmeit, hiszen velem is előfordul, hogy lekések, vagy elfelejtek valamit.

  11. Ha valakit meg kellene kérjek, hogy a feladatomnak egy részét vagy egy jelentősebb fázisát segítsen megoldani, úgy érezném, hogy az többé nem az én, hanem az ő sikere lenne.

  12. Nekem nagyon fontos, hogy ha krízisek vagy csábító helyzetek adódnak és rugalmasnak kell lennem, akkor is igyekszem magam maradni.

  13. Stresszes, kaotikus helyzetekben igyekszem úrrá lenni a szorongásokon, tanácstalanságon. Ilyenkor aztán egyre jobban tudom használni belső erőforrásaimat.

  14. Eleinte jól látom a célomat egy-egy projektben és erősen kezdek, de annyi minden bezavar, hogy kénytelen vagyok megváltoztatni prioritásaimat.

  15. Azt mondom: ha bajban vagy, akkor pláne igaz az, hogy járt utat a járatlanért el ne hagyj!

  16. Azt gondolom, hogy a nehéz, válságos és veszélyes élethelyzetek nem adnak felmentést a céljainkért való megküzdés alól.

  17. Bízom abban, hogyha az első lépést megteszem céljaim eléréséhez, akkor megjön a segítség is.

  18. Az életben különféle üzleti és társadalmi csoportokban, baráti, családi és párkapcsolatokban élünk. A siker titka pedig a feltétlen és teljes odaadás.

  19. Általában optimista vagyok és a problémáktól nem riadok vissza. Biztos vagyok abban, hogy majd találok megoldást.

  20. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, alkalmazkodok mindenkihez, hiszen ezt hoztam otthonról és az iskolából is és szerintem ez a helyes magatartás.

  21. Senkit nem akarok terhelni a problémáimmal, mások úgysem oldhatják meg helyettem.

  Kész is! Kérlek töltsd ki az alábbi adatokat, hogy a teszt eredményét elküldhessük Neked!  Adataidat nagy gondossággal kezeljük és természetesen harmadik félnek nem adjuk át. Megfelelünk a GDPR előírásainak! Az Adatvédelmi Tájékoztatónkban részletesen olvashatsz adatkezelési gyakorlatunkról.